Friss topikok

HTML

Hudanik Zsolt vagyok, utazó, fotós, újságíró

Kategóriák

A Zöld Bolygó

Utazás, túrázás, környezetvédelem, fenntartható turizmus, épített környezet, ahogy mi látjuk, vagy szeretnénk látni.

Állandó oldalak

Kategóriák

Lammerklamm

2011.09.28. 15:41 azoldbolygo

DSC_0568b.jpg

A Gosau-tótól a Gschütt hágón keresztül Salzburg felé haladva félúton (kb. 30 km) található a Lammerklamm. A Tennengebirge déli lejtőin eredő Lammer-patak a Dachstein nyugati lábánál Annaberg mellett hatalmas kanyart írva folyik, egészen a Salzachig. Scheffau község határán meredek lépcsőn érjük el a szurdok bejáratát. Innen jobbra ereszkedve pillantjuk meg azt a látványos áttörést, melyben a sziklák annyira közel vannak egymáshoz, hogy a külső fénynek csak töredéke jut be, ezért nevezik sötét szurdoknak. A zúgó patak olykor hatalmas, mindent elsöprő folyammá duzzad, melynek magasságát a sziklafalra felerősített táblák jelzik.

DSC_0600b.jpg

DSC_0628.jpg

A túraösvény mentén több kilátó hely, pad, fából készült híd, járda segíti az előbbre jutást, a pihenést. Az egyik ilyennél egy hatalmas réztölcsérben lehet felerősítve hallani a víz morajlását. Az olykor sziklába vájt út vége felé a víz elcsendesül, és fürdésre is alkalmas. A visszaút előtt a faluban érdemes megnézni a „Régi malmot”, amit gabonaőrlésre használtak, mellette pedig a hagyományos márványgolyó készítést. (További képek idekattintva)

DSC_0673b.jpg

DSC_0675b.jpg

Lammerklamm from Thomas Galenbeck on Vimeo.

Szólj hozzá!

Címkék: Ausztria Szurdok

A bejegyzés trackback címe:

https://azoldbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr654811516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása