Friss topikok

HTML

Hudanik Zsolt vagyok, utazó, fotós, újságíró

Kategóriák

A Zöld Bolygó

Utazás, túrázás, környezetvédelem, fenntartható turizmus, épített környezet, ahogy mi látjuk, vagy szeretnénk látni.

Állandó oldalak

Kategóriák

Egy pillanatnyi Ázsia

2013.09.24. 08:00 azoldbolygo

A tengerpartról jól látszik Európa. Innen nézve ott nagyobb a pörgés, többmillió ember éli felgyorsult napjait, ahhoz képest az ázsiai oldal nyugodtnak tűnik. Itt átadhattuk magunkat a csendes szemlélődésnek, végre jutott idő egy kellemes, hamisítatlan török teát meginni. Itt még ennek az italnak is más íze van, benne van az új kontinens íze.
Isztambul_2012.10_512.jpg
Merre vagyunk? A Boszporusz keleti felén, egy rövid, menetrendszerű hajóútnyira a „Vén” kontinens nyüzsgésétől. Potom 3 líráért – 1,5 euró egy végtelennek tűnő kikapcsolódás!
Isztambul_2012.10_500.jpg
Utastársakkal beszélgetve derült ki, többen már számtalanszor jártak a városban az elmúlt évszázad végén, de főleg gazdasági, – biznisz – indíttatással. Nem nézték a látnivalókat, nem kutatták a nevezetességeket, pusztán vásároltak, és indultak vissza -24 órás buszozással- Magyarországra.
Isztambul_2012.10_516.jpg
Mára változott a kép, az árak hasonlóak, viszont a keleti varázs, a történelmi emlékek sokakat vonzanak rövidebb-hosszabb kirándulás erejéig.
Isztambul_2012.10_514.jpg
Nyugodt, turistáktól mentes mecsetek várják a látogatókat.

Isztambul_2012.10_515.jpg
Mikor szól a müezzin hangja az utcák felett? A válasz a digitális táblán – hiába, 2012-ben vagyunk.
Isztambul_2012.10_505.jpg

A híres helyszínek mellett szakítsunk időt Kis-Ázsiára is, megéri! Megnyugodni, a török konyha egy-egy specialitását megkóstolni, aztán kellemes emlékekkel, újult lendülettel visszatérni Európába.
Isztambul_2012.10_600.jpg
Isztambuli pillanatok (további képek itt)

Szólj hozzá!

Címkék: Utazás Törökország A Nagy Világ

A bejegyzés trackback címe:

https://azoldbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr674902921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása