Friss topikok

HTML

Hudanik Zsolt vagyok, utazó, fotós, újságíró

Kategóriák

A Zöld Bolygó

Utazás, túrázás, környezetvédelem, fenntartható turizmus, épített környezet, ahogy mi látjuk, vagy szeretnénk látni.

Állandó oldalak

Kategóriák

Weichtalklamm

2011.09.28. 23:39 azoldbolygo

Rax_05.05_Ausztria106b.jpg

A Schneeberg és a Rax-Alpok közt kanyargó 1000 m mély és 2 km hosszú völgyszoros a Höllental, szépségével alaposan rácáfol a nevében írt „pokoli" jelzőre. Különösen kora ősszel és nyár elején ámulatba ejtő a táj. A két hegyóriás, a Rax és a Schneeberg meredek oldalait erdő borítja, a magas régiókban azonban csupasz sziklafalakon kapaszkodnak fel hangyányinak látszó sziklamászók. A mélyebben fekvő hegyoldalakat ápolt túraösvények szelik át, amelyeket nyáron a természetjárók, télen a sífutók veszik birtokba, az egyik ilyen a Weichtalklamm.

A Weichtal-szurdok a Schneeberg déli oldalának látványos túraútvonala. Az út a Weichtalhaus-nál kezdődik (536 m), majd meredek sziklafalakkal övezett, helyenként rendkívül keskenyre összeszűkülő völgy mélyén, a patakmeder mentén halad. Láncokkal, vaslétrákkal biztosított szakaszok segítik a feljebbjutást. A Jakobsquelle-forrásánál a Ferdinand Mayer Wegen juthatunk vissza kiinduló pontunkra. De a vállalkozó kedvűek meredek erdei ösvényen folytathatják a kirándulást a Kienthaler-menedékházig (1380 m). Itt jófajta meleg levest vagy hideg szörpöt fogyaszthatunk. (További képek idekattintva)

Rax_05.05_Ausztria153b.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Ausztria Szurdok

A bejegyzés trackback címe:

https://azoldbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr464809267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása