Friss topikok

HTML

Hudanik Zsolt vagyok, utazó, fotós, újságíró

Kategóriák

A Zöld Bolygó

Utazás, túrázás, környezetvédelem, fenntartható turizmus, épített környezet, ahogy mi látjuk, vagy szeretnénk látni.

Állandó oldalak

Kategóriák

Budapest: Szent István Bazilika

2012.07.05. 14:12 azoldbolygo2

DSC_0514_1.JPG

A blognak feltett szándéka; ne csak a távoli tájak, környező országok természeti értékeit, építészeti csodáit mutassuk be, hanem az is, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetünkben megbúvó érdekességekre, ritkaságokra. Ennek egyike a bazilika.
budapest_Bazilika1.jpg
Az ország harmadik legmagasabb épülete, a maga 96 méterével. Budapesten a Parlament előzi meg csak azért, mert az előbb elkészült. Az V. kerületben, Lipótvárosban található római katolikus templomot 1905. november 9-én szentelték fel, s ekkortól nevezik -védőjéről- Szent István –bazilikának.
Bővebb információkat a Wikipedia, és a Bazilika oldalain lehet szerezni.
budapest_Bazilika2.jpg
Azt talán kevesen tudják, hogy a kupola szintjén húzódó erkélyen panoráma kilátó működik. Érdekes szórakozás a többszáz lépcső megtétele után (lift is van, csak annak kevesebb a sportértéke!) a magasból szemlélni Pest és Buda életét, s gyönyörködni fővárosunk kivételes fekvésében. Jó időben akár a Magas-Tátra sziluettjét is elcsíphetjük. Tehát, kalandra/toronyba fel!

budapest_Bazilika3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Magyarország Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://azoldbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr804626080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása