Friss topikok

HTML

Hudanik Zsolt vagyok, utazó, fotós, újságíró

Kategóriák

A Zöld Bolygó

Utazás, túrázás, környezetvédelem, fenntartható turizmus, épített környezet, ahogy mi látjuk, vagy szeretnénk látni.

Állandó oldalak

Kategóriák

Bécs házihegyei - Wiener Hausberge

2012.11.05. 18:11 azoldbolygo2

Rax_12.05_Ausztria39.JPG

Rax-Alpok

A Rax-Alpok a Keleti-Alpok igazi előbástyája, hazánkhoz legközelebb eső 2000 méternél magasabb hegye. Gazdag alpesi növényzet, érintetlen természet, festői táj várja mind-azokat, akik időt szánnak arra, hogy felfedezzék a fennsík csodálatos vonulatait. A Heukuppe (2007 m) megközelítése a Preiner Gscheid irányából a Rax-Schneeberg vidék klasszikus túrái közé tartozik. Mind változatosságban, mind természeti szépségben a maximumot nyújtja. (további képek itt)

Schneeberg_10.02_Ausztria_canon32.JPG

Schneeberg

 Alsó-Ausztria és Stájerország határán az Északi Mészkő-Alpokban található, a jellegzetes mészkő hegység több 1800 m feletti csúcs között. A Rax-Alpoktól a Höllental választja el, ám -vele együtt- geológiai egységben alkotja a Rax-Schneeberg csoportot. A Wiener Hausberge  legnagyobb tagja. Felszíne változatos karsztfennsík, az itt lévő források már 1873 óta, mintegy 120 km hosszú vezetéken keresztül Bécset látják el ivóvízzel. (további képek itt)

Hohe Wand_07.05.13_Ausztria_ferrata05.JPG

Hohe Wand

 Nevét a déli-, délkeleti oldalán található mintegy 8 km hosszú, meredek sziklafalról kapta. Az erdős fennsík alkotókőzete mészkő és dolomit, ezért karsztformációkban gazdag. A több mint 700, az egyszerűtől a komolyabb felkészültséget igénylő hegymászó út várja a kalandozást kedvelőket. A területen számos barlang látogatható, például az Unicorn, a Hirnflitzstein bei Dreistetten, valamint a Schauhöhle. A Bécsi-medence közelsége miatt kedvelt kiindulópontja a siklóernyősök és sárkányrepülőknek. (további képek itt)

Dürre Wabnd_12.01_Ausztria12.JPG

Dürre Wand

  A Dürre Wand gerince az Alsó-Ausztriai Gutenstein Alpok része, délnyugaton egészen a Schneebergig húzódik. A hegy egy része sziklaszirtekkel tűzdelt, melyet dombos rétek, erdők és vízesések tarkítanak. Keleten egy keskeny, kilátásban gazdag túraösvény vezet a szomszédos Hohe Wand sziklafalaihoz. (további képek itt)

Rax_06.01_Ausztria_bejáró08.jpg

Rax-Alpok télen

A téli táj szépségeit a síelésen kívül hótalpas túrákon is élvezhetjük. (további képek itt)

Szólj hozzá!

Címkék: Ausztria Utazás

A bejegyzés trackback címe:

https://azoldbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr204776912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása