Friss topikok

HTML

Hudanik Zsolt vagyok, utazó, fotós, újságíró

Kategóriák

A Zöld Bolygó

Utazás, túrázás, környezetvédelem, fenntartható turizmus, épített környezet, ahogy mi látjuk, vagy szeretnénk látni.

Állandó oldalak

Kategóriák

Bakancs tartós teszt, 2. rész.

2012.08.01. 21:58 azoldbolygo2

Minden teszt véget ér egyszer, így van ez a Hanwag Yukon bakanccsal is. Jelen esetben nem a rászánt idő járt le, hanem a bakancs talpa vált el. Ez még nem a bakancs végét jelenti, de mindenesetre, most egy hosszabb kényszerszünet következik.

Felszerelés_bakancs_tartósteszt2_2.jpg

 Összegezve a használatot, és a tapasztalatokat:

- 2009. februártól 2011. júniusig használtam kb. 130 túranapot, ezalatt több mint 1600 km-et mentem vele elégedetten, majd a bal lábason a gumírozás az orr részen elkezdett elválni, aztán a talp is követte. Az volt a kellemetlen, hogy minden előjel nélkül történt, gyorsan, épp egy többnapos túra első napján.
- A vibram talp kopása fokozott tapadásvesztéssel járt, ami két év után már erőteljesen érezhető volt, így gondolkoztam a talp javítatásán vagy cseréjén már korábban is.
- A vízállóság biztosításához rendszeresen (legalább szezonváltásokkor) waxolni kellett, ami a többi Gore Tex-es bakanccsal szemben jóval több feladatot jelentett.
- Hosszabb használati időt vártam el a bakancs ára és a márka alapján.

Felszerelés_bakancs_tartósteszt2_1.jpg

Javításra ezeket a lehetőségeket találtam:

- Mauna Műhely Nagymaroson: www.mauna.hu - az internetes lista szerint 14.375 Ft a talpcsere ára.
- Hanwag magyarországi forgalmazója által gyári javítás: www.hanwag.hu - az e-mailes tájákoztatás alapján a javítás kb. 22.000 Ft, 1/2 év garanciával a talpra, de amig elkészül az egy-két hónap szállítással együtt. Amennyiben esetleg anyaghiba okozta a talp leválását, a javítás díjmentes a forgalmazó szerint.
A javítás időtartama a Mauna Műhelyben várhatóan egy hét. A már javított bakancsok használói szerint minimális méretbeli csökkenés elképzelhető (maximum egy fél szám).

Felszerelés_bakancs_tartósteszt2_5.jpg

Mivel a túraszezon „közepén” vagyunk, így kellett egy azonnali megoldás, ami ismét egy Hanwag bakancs lett, egy új Yukon, a pillanatnyi kedvező árú beszerzés okán, de a következő bakancsom már terv szerint Gore Tex felsőrészes lesz.
Kezdetben ismét pozitívak voltak a tapasztalataim az új bakanccsal, nem törte fel a lábam, de a vízállóság biztosításához immár ismét alaposan waxoni kellett. Hiába, ez egy nagy márka jó terméke… :)

Felszerelés_bakancs_tartósteszt2_3.jpg

Eközben a Hanwag Alaska továbbra is majdnem „panaszmentesen” használatban van, de ennél is komolyan érzékelhető a vibram talp kopása, sajnos nem csak szemmel, hanem lépések közben is. Felmerült egy gyors talpcsere (a felsőrész hibátlan), így a Yukon javíttatásának tapasztalata után erre is sor kerül.

Felszerelés_bakancs_tartósteszt2_4.jpg

Útközben a Grossvenediger csúcsa felé, elégedetten az új Yukonban. 

Szólj hozzá!

Címkék: jó tanácsok

A bejegyzés trackback címe:

https://azoldbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr1004628867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása